29 mars 2009

Earth Hour 2009 - GöteborgSe delar av Göteborg släckas ner i denna filmsekvens på Aftonbladet som jag skapade igår kväll. Jag fick idén häromdagen och sedan dess har jag ivrigt letat optimal utsikt och finslipat detaljer kring detta lilla (stora) projekt. ;-)

Resultatet får man väl vara nöjd med eftersom det är mitt första försök till "timelapse" fotograferat uteslutande i RAW-format med systemkamera. För den som är intresserad av tekniska detaljer så kan jag nämna att det togs ca 1300 bilder med intervalometer och i 12,1MP RAW-format med en Nikon D300, jag fotade vid två ställen varav enbart ett av dem är med i Aftonbladets filmklipp. Originalmaterialet är ursprungligen i HD-formatet 1920 x 1080 pixel och ganska maffigt. :) YouTube-klippet nedan inkluderar även Götaplatsen och det går att se i 720p HD-kvalitet på helskärm!Jag plåtade filmsekvensen delvis från "Snikens kulle" i bergen ovanför Ullevi, vid Örgryte g:a kyrka. För att få med stora delar av staden använde jag 10mm vidvinkel. Det andra videoklippet som visar tiden runt 21:30 plåtade jag från Götaplatsen, uppe vid konstmuséet med ett Nikon 50mm f/1.8. Jag kan säga att batch-konverteringen av 1300 st RAW-bilder tog sin lilla tid... He he! Datorn fick jobba hårt i natt. Jag har framkallat bildmaterialet uteslutande i Lightroom 2.3 och videosekvenserna är producerade i Photoshop CS4 Extended med funktionen "bildsekvens" i öppna-dialogen.

Det kommer en tutorial här på bloggen vid ett senare tillfälle. Stay tuned!

9 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Och grymt fint blev det!

puss

Jonas Danielsson sa...

Skön timelaps du fick med på Aftonbladet hörrö.
Jag gjorde en video/hobbygrej med en massa timelaps i.
Ta en titt!
http://www.youtube.com/watch?v=kcSnssBTfTg

/ Jonas

Claes sa...

Helt strålande Martin! Kul att se!

Sand mellan tårna sa...

Grattis Martin..... Jättefint!

Nu fick du kommentaren ist för Mia....

Mvh
Linda

KREATIVA DESAJNA sa...

Älskar din fotokonst, helt underbara bilder. Ska snart hänga en på väggen, vann tävlingen hos www.inredningsloggen.blogg.se. The lookout ska hängas på ett ställe där jag ser den ofta !Ha en bra dag, hälsar KREATIVA DESAJNA !
kreativadesajna.blogg.se

Ingela la la sa...

Grattis!

Kortet är inte såå skadat, jag har fått bort en del bläck men det har blivit några rispor i ytskiktet.. Du får jättegärna titta på det vid tillfälle. Det hade ju varit fantastiskt om det gick att "laga"

Ha en bra kväll!
Johan hälsar

Ingela la la sa...

Kul med repotaget i torslanda tidningen! Jättebra reklam oxå =)

Ha en bra dag!

Kram Ingela

matilda sa...

grymt! otroligt att det kan bli så snygg!
gå gärna in på www.youthood.blogg.se :)

Angelica sa...

Du är jätteduktig! Sjukt snygga bilder!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails