3 feb. 2009

Portfolio skapad i Lightroom 2Snacka om att vara inne i ett bloggstimm, två inlägg på raken. ;-) Måste bara visa er kära läsare vad mycket nyttigt man kan åstadkomma med Adobe Photoshop Lightroom 2, min största favorit bland alla bildbehandlingsprogram och bildvisare på marknaden. Jag skulle kunna pladdra på i timmetal om hur bra LR är men besparar er nöjet denna gång med att bara kortfattat visa vad man kan åstadkomma med den inbyggda webb-modulen i Lightroom. Jag har länge velat fram och tillbaka om hur jag skulle skapa min portfolio online. Jag har testat en massa verktyg men inte blivit riktigt nöjd med resultatet. Med många järn i elden som man ju har så värderar man all enkelhet. Jag ville ha något som man slänger ihop, på en kväll! Som dessutom har möjlighet att skapa lite länkar och annat nyttigt. Så här ser i alla fall resultatet ut, säg vad ni vill. Tyck gärna till! Ge mig vad jag tål, i can handle it. ;-)

Sidan ligger ännu på en egen liten server här i lägeheten så den kan vara lite slö om många är inne samtidigt. Jag jobbar på att lägga in en presentationssida med information om mig själv och min utrustning etc, men för tillfället får en länk hit till bloggen och en till mitt FlickR-album fylla det ändamålet. Tanken med www.martinwallgren.com är att på sikt agera portal där jag knyter ihop det jag har att visa, på ett stilrent och smakfullt sätt... vi får väl se hur det går. :-)

Hursomhelst, sidan ovan är skapad i Lightroom 2.2 med ett plugin som finns att ladda ner på The Turning Gate. Pluggan heter närmare bestämt "TTG Smooth Gallery" och återfinns här. Det är superenkelt att installera dessa i Lightroom, bara kopiera in filerna i rätt katalog enligt beskrivning på sidan.

På återseende!

6 kommentarer:

Hemmalycka sa...

Hej Martin!
Tack för dina kommentarer, jag skrattde mycket. Tänk att ni hade samma erfarenheter som oss. Blä och fy för hotell Carter. Så här fyra år senare kan man ju skratta åt eländet att vi bott på det snuskigaste hotellet, ever! Jag menar oavsett vilket hotell man väljer i fortsättningen kan det ju knappast komma upp i den standard Carter hade. Det kan liksom inte bli värre och det är ju ioförsig bra, eller hur? Vi var där en weekend och tänkte först klaga som er men vi tog ett beslut att vi inte ville slösa våra få timmar i NY på att stå och klaga till en personal som såg helt apatiska ut och inte brydde sig, de var väl vana att få klagomål. Köerna var milslånga till receptionen, alla var arga och besvikna så vi insåg att vi inte skulle komma någon vart med det, vi kanske till och med skulle få ett sämre rum. Vi klagade när vi kom hem i stället. Skönt att höra att ni ändå fick ett bättre rum. Ångrar mig när jag läser det :). På natten var det ett jäkla liv i rummen brevid, jag var livrädd och tänkte att snart är det någon som skjuter med vapen. Jag tror du förstår känslan, det skulle mycket väl ha kunnat hända där. Jösses vilken lång kommentar det här blev.
Tack för tips om det andra hotellet det ska vi komma ihåg.
Ha en bra onsdag!
Kram Åsa

Hemmalycka sa...

Fin blogg förresten, du verkar vara en duktig fotograf. Min son vill bli fotograf så jag ska tipsa honom om din blogg.
Kram igen Åsa

Karin A sa...

Vilken kanonsnygg hemsida Martin! Skulle gärna vilja lära mig mer om Lightroom och om att bygga hemsidor. :) Stort lycka till med Ellis corner...

Claes sa...

Hallå!
Riktigt snyggt Martin. Både sidan och bilderna.
Vi höres.
Mvh Claes

Ingela la la sa...

Vad cool bilden med vindkraftverket och stjärnorna var.. Först fattade jag inte hur det där kunde ha gått till men Johan var snäll och förklarade =) Riktigt fin var den.
Hälsa Mia.
Kram Ingela

Ingela la la sa...

Vad fint du har gjort här inne!

Tack för din kommentar om mina tulpaner =) Jag tycker det är jätteroligt. Det är nog mest ekonomiska hinder för en systemkamera... Eller en prioriteringsfråga. Jag ska ju på mammablogg gala för pengarna ;-)
Hoppas ni får en bra helg! Var rädd om er.
Kram Ingela

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails