11 okt. 2007

Tidig morgon i Torsviken

Det är något speciellt att fotografera i gryningen. Det är kanske just den tiden på dygnet som man blir mest nöjd med resultatet. Djuren och naturen vaknar till liv och morgonen är helt ny. Varje dag. Helt ny.


Torsviken ligger mellan Arendal och Torslanda. Viken är känd för sitt rika fågelliv och den är belägen precis i gränslandet mellan industri och natur. I bilden ovan syns flygledartornet i bakgrunden. (klicka på bilderna för att förstora)


Kylig morgon. Med vitbalansen inställd på 4000K (vitbalans lysrör duger också) antar västerhimlen den blå-lila färgton som återskapar kylan i fotograferingsögonblicket. I bilden nedan justerades vitbalansen till ca. 7500K eller skugga för att ge österhimlen en behaglig varmton.


Preems oljeraffinaderi speglar sig i vattenytan på Södkärslagunen. Läs mer om området Torslandaviken genom att ladda ner PDF-dokumentet här.


En ensam svan begrundar gryningen.


En häger med luft under vingarna.


Skynda skynda...


Morgonstund har guld i mund.

Samtliga bilder Copyright © 2007, Martin Wallgren
Fotoutrustning: Nikon D80, Nikkor AF-S 18-200mm VR

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Har du bytt kamera, så där bara, utan att nämna det nånstans??

Stina sa...

Härliga bilder, det gäller att vara morgonpigg!

cablefreak sa...

Fredrik:
Jepp! Helt undercover så gick jag bara och köpte en D80 utan att nämna det för någon ;-) Det blev en D80 utöver D40:n och min gamla Lumix eftersom jag fotar en hel del i mitt yrke och min kära D40 får vara backup-kamera och lämpar sig bättre för IR-bilder än D80:n faktiskt. Det kommer en review för D80:n här också så fort jag hinner ägna mig åt det, lite tajt med tid nuförtiden. Men mer nöjd med D80:n kan man nog inte bli, så här långt.

Stina:
Tack för kommentaren, morgonljuset är trevligt att fotografera!

Frida sa...

Hej på dig

Hittade hit via fotoforumet på FL. :-) Din bild på svanen är makalöst vacker! Ska kika vidare här hos dig nu. Ha en bra dag!

cablefreak sa...

Hej Frida,
Tack för dina komplimanger, kul att du hittade hit! :)
Ha det bra!

Anonym sa...

Tjena jag heter Anders Wernbo och studerar vattenvård på Gbg´s universitet. Just nu håller jag på med ett projekt som rör torsviken, jag såg på din blogg att du hade en väldigt fin gryningsbild på torsviken och jag undrar om jag kan få använda den i mitt arbete. Självklart kommer din copyright att nämnas.

Tack på förahnd
Anders Wernbo, a_wernbo@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails