24 mars 2007

Dataprylar i Taiwan

Guang-Hua Market

Uttalas "kwang-hwa". Detta här är onekligen det första stället jag kan rekommendera att besöka i Taipei om man är nördigt intresserad av elektronik och datorer. Här finns det mesta att finna och vet man vad man är ute efter och undersöker varan noga så kan man göra riktigt bra fynd. Mycket skit finns det också, så det gäller att inte vara lättlurad. Är man ute efter en laptop så finns det gott om Asus och Acer och annat "Made in Taiwan" att fynda, men också en hel del kameror och annat från Japan och Kina finns att köpa här.



Marknaden har flyttats eller är under pågående flytt eftersom den gamla byggnaden var riktigt risig. Det är lätt att gå vilse i den labyrint-formade byggnaden och det finns så mycket prylar från golv till tak att man blir ganska snart lite snurrig i huvet. Det är mycket folk här inne, och räkna inte med vanliga butiker som vi är vana vid hemma. Allt är provisoriskt, rörigt, livligt och trångt.



Marknaden har generösa öppettider sent inpå kvällen vilket är praktiskt om man jobbar långa dagar i staden och vill fynda kvällstid. Läs mer om Guang-Hua här. Taipei är en mycket säker stad att vistas i, det finns knappast någon kriminalitet över huvet taget och folk är prydliga och skötsamma, man ser inget busliv på gatorna och det känns tryggt att promenera i de centrala delarna även sent på natten.

Ska du resa till Taipei, planera dina inköp av elektronik och kameraprylar innan du åker! Det kan löna sig.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails