18 juli 2009

Spindel fixar krubb (Nikon D90 HD-film)


Fick syn på den här spindeln idag med sitt rejäla spindelnät mellan några grenar i vår häck. Jag såg framför mig en liten filmsekvens tagen med macroglugg och de gröna löven som bakgrund. Här har ni resultatet. Tyvärr så blåste den en del och ni kan ju tänka er hur lite det vill till för att det ska bli hoppigt med en 4mm stor spindel som täcker en stor del av bildytan. ;)

För scenen använde jag ett Manfrotto 055 XPROB stativ med ett oljedämpat videohuvud även det Manfrotto, 128RC. Makroobjektiv Tamron AF 90/2.8 nerbländat till f/8 på Nikon D90 i D-movieläge. Bildkontrollen hade jag inställd på "Vivid" med något minskad kontrast och lite ökad skärpa. Vitbalansen ställde jag på solsken. Där har ni receptet. Sedan var det bara att vänta ut att det lilla krypet skulle ge oss lite action.

Musiken kommer från Freeplaymusic.com och filmen är redigerad i Apple's iMovie '09 med upplösningen 1280x720p och sparad som QuickTime H.264. Jag har blivit riktigt förtjust i att redigera dessa små kortfilmer på min nya MacBook Pro 13". Det går snabbt och den lilla skärmen har just rätt upplösning (1280x800) för att granska och redigera HD-filmen. Min bekantskap med MacBook har varit mycket mycket angelägen såhär långt. Jag har inte fått den att krasha en enda gång, och jag har hunnit testköra många obskyra program på den, tro mig. ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skrämmande likt en viss scen i "Sagan om konungens återkomst", dvs när Frodo skall bli spindelmat. Cool film du gjort!! Ha det så hörs vi!

//Polarn' Johan

Anonym sa...

Kanonbra synkning av ljud och bild. Och vilken läskig scen! Särskild för flugan... eller vilket kryp det nu var som blev mumifierat...

/Elisabeth

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails